Végétalisme à Nice – Alounak

Denne serien er tenkt å være en guide for hvor man kan finne mat på reise i Frankrike.

Alounak blir ofte beskrevet som en restaurant med «vegan-options», men det er faktisk motsatt. En vegansk restaurant med «meat-options».

Maten består i hovedsak av 3 retter, som er helt veganske. Det er mulig å legge kjøtt til disse rettene som ekstra, men innhaveren er selv vegetarianer og vil helst servere vegansk. Maten blir laget på tajin-vis i kermaikkskåler med lokk. Det blir alltid brukt egne skåler, lokk og utstyr om det blir bestilt noe med kjøtt. Han blander aldri, steker aldri noe sammen med kjøtt og bruker kun olivenolje. Han er supernøye så er det ingen grunn til bekymring.

Så vidt jeg forsto er han ikke veldig intressert i å gjøre endringer på menyen, men menyen er satt opp slik at man kan velge en rett med ris, coucous og poteter til grønnsakene og på den måten dekke det meste av diettmessige behov. Vi prøvde den samme retten begge gangene vi var innom, men jeg mistenker ellers at hovedrettene i utgangspunktet er ganske like, bare med forskjellige karbohydratkilder. Kvaliteten på maten var like god begge gangene vi var der. Til forrett hadde vi hummus med tortillabrød og til dessert en Créme Chocolate som kunne lages vegansk. Hadde vi hatt flere muligheter skulle jeg gjerne prøvd alt.

Fornøyd franskmann hos Alounak

Maten var supergod. Mettende uten å være for tung, passe krydret og mye smak.
Innhaveren er veldig pratsom, men lar deg også spise i fred. Han snakker fransk, engelsk og svensk(!), og er veldig hyggelig. Restauranten er dekorert på en koselig nord-afrikansk måte og det blir spilt rolig musikk i bakgrunnen.

Husets rosévin passer forøvrig utmerket til maten.


Åpningstider:

Man-lør: 12:00-14:30, 19:00-22:30
Søndag: 19:00-22:40

3 rue Alsace Lorraine, Nice, France, 06000

tlf: 0493858650

0 comments on “Végétalisme à Nice – AlounakAdd yours →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *